Statystyka

Użytkowników:
6035
Artykułów:
13
Odsłon artykułów:
102976

Z pomysłem na rybę

On Line

Odwiedza nas 5 gości oraz 0 użytkowników.

Artykuły

Pomysł na zapiekankę z halibuta w kapuście kiszonej

   Potrzebne składniki:


 

   500g filet z halibuta ze skórą
   500g kapusty kiszonej
   50ml oleju
   250ml bulionu warzywnego
   200ml śmietany 12%
   1 duża cebula
   4 śliwki wędzone
   4 suszone podgrzybki
   Sól, pieprz, ziele angielskie

 


 

   Czas przygotowania:  45 min.

Rozmrożone filety z halibuta umyć pod bieżącą wodą i posolić oraz dodać pieprzu mielonego do smaku, następnie obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni. Tak przygotowane filety ułożyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym.

Kapustę kiszoną wypłukać dwukrotnie w zimnej wodzie i odsączyć. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać posiekaną w kostkę cebulę. W monecie gdy cebula się zeszkli dodajemy kapustę kiszoną i zalewamy całość bulionem, do całości dodajemy drobno połamane suszone podgrzybki oraz pokrojone śliwki wędzone i pieprz do smaku. Dusimy pod przykrywką do czasu aż kapusta będzie miękka.

Następnie redukujemy powstały sos. Całość kapusty wykładamy na rybę i oblewamy  śmietaną zahartowaną odrobiną gorącego bulionu.

 

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180°C) na ok. 30 minut.

 

Najlepiej podawać z białym lekko schłodzonym winem.

Życzymy smacznego.

 

 

 

 

All Rights Reserved.   ~   Design & Created   ~   Tomasz Strozka    -   powered by engine: tested